Δημήτρης Αναγνώστου

Προπονητής Καλαθοσφαίρισης Α’ Κατηγορίας
Υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος Γ.Α.Σ.Κ

Ο Δημήτρης Αναγνώστου μεγάλωσε στις γειτονιές των Αμπελοκήπων, όπου σε ηλικία 12 ετών τον ξεχώρισαν οι προπονητές των Αμπελοκήπων Πλωμαρίτης Γρ. και Αντωνιάδης Χρ. για το ταλέντο του. Στα 13 του έπαιξε στην παιδική ομάδα ενώ στα 15 του έπαιξε στην ανδρική ομάδα των Αμπελοκήπων. Στα 18 πήρε μεταγραφή στον Πανελλήνιο (Α’ ΕΘΝΙΚΗ) και ήταν ο βασικός play-maker της ομάδας για έξι χρόνια, εκ’ των οποίων τα τέσσερα διετέλεσε αρχηγός. Το 1986 πήρε μεταγραφή για την ομάδα του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ όπου έπαιξε έως το και το 1990, με συμπαίκτες μεγάλα ονόματα όπως ΓΚΟΥΜΑΣ, ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ, ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΙΔΑΣ. Στην παραπάνω ομάδα διετέλεσε αρχηγός για τρία χρόνια. Το 1990-91 ξαναγύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε, τους Αμπελόκηπους, και με την εκπληκτική νεανική εκείνη ομάδα ανέβηκε τρεις κατηγορίες: Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, Β’ ΕΘΝΙΚΗ και Α2 Κατηγορία. Αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων και σε φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ανδρών. Έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής το 1994.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στο σύλλογο της ΠΑΛΛΗΝΗΣ, επιτυγχάνοντας την άνοδό της κατά δύο κατηγορίες. Το 1992 πήγε στην ομάδα της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ με την οποία επίσης πέτυχε την άνοδο κατηγορίας. Την περίοδο 1993-94 εργάσθηκε ως προπονητής στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ (Α2 Κατηγορία) τον οποίο οδήγησε στο Final-4 του Κυπέλου Ελλάδας στην Λαμία. Εργάστηκε  στην  ομάδα  έως  το 1996-97. Το 1997-98 ανέλαβε την ομάδα των ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Α2 Κατηγορία) και το 1999 την ομάδα του ΕΣΠΕΡΟΥ (Α1 Κατηγορία). Είναι κάτοχος διπλώματος Προπονητή Α’ Κατηγορίας.

Από το 2000 βρίσκεται στον Γ.Α.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ως Προπονητής και τώρα ως Υπεύθυνος του Προπονητικού Προγράμματος των Ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών, και των ομάδων Junior, Κορασίδων, Παίδων, Εφήβων, Νεανίδων. Ανέλαβε την Γυναικεία ομάδα του Συλλόγου, με την οποία με συνεχείς ανόδους έφτασε στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Αγγελική Αναγνώστου

Προπονήτρια Καλαθοσφαίρισης
Strength & Conditioning Coach

Η Αγγελική Αναγνώστου, Strength and Conditioning Coach, είναι πτυχιούχος από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων με ειδικότητα “Προπονητής Φυσικής Κατάστασης” και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση “Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης”. Έχει διατελέσει μέλος του εργαστηρίου της “Βιοχημείας της άσκησης” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον, είναι κάτοχος του διπλώματος της Β’ Κατηγορίας στην Καλαθοσφαίριση. Εργάζεται με αθλητές, αθλούμενους και παιδιά όλων των ηλικιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ενασχόληση της με την καλαθοσφαίριση ξεκίνησε από μικρή ηλικία ως αθλήτρια του Γ.Α.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ με συμμετοχές σε αγώνες στις πρώτες κατηγορίες της ΕΣΚΑ και με διακρίσεις στο ενεργητικό της.

Share this