Τμήμα μπάσκετ Γυναικών


Η φετινή αγωνιστική χρονιά (2016-2017) στέφθηκε με μια τεράστια και ανεπανάληπτη επιτυχία, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών Α΄Ε.Σ.Κ.Α. και αμέσως μετά την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος Ελλάδος Α΄Ε.Σ.Κ.Α. Γυναικών κάτι που σήμανε την αυτόματη άνοδο της ομάδας στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Πρόκειται για επίτευγμα πραγματικά εξαιρετικό για τον τόπο μας, αφού είναι η πρώτη φορά που ομάδα των Μεσογείων κατορθώνει να ανέλθει τόσο ψηλά, και μάλιστα απέναντι σε μεγάλα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εξαιρετική πορεία αυτής της ομάδας, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα 5 χρόνια, αποδεικνύει την σωστά συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια που είχε γίνει, γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται με στόχο να προσελκύσει και άλλα παιδιά του τόπου μας στο άθλημα.

 

Βιογραφικό προπονητή ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Μεγάλωσε στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και σε ηλικία 12 ετών τον ξεχώρισαν οι προπονητές των Αμπελοκήπων Πλωμαρίτης Γρηγόρης και Αντωνιάδης Χρήστος για το ταλέντο του. Στα 13 του έπαιξε στην παιδική ομάδα ενώ στα 15 του έπαιξε στην ανδρική ομάδα των Αμπελοκήπων   Στα 18 πήρε μεταγραφή  στον Πανελλήνιο Α’ ΕΘΝΙΚΗ και έγινε ο βασικός play maker της ομάδας για έξι χρόνια, εκ’ των οποίων τα τέσσερα διετέλεσε αρχηγός.  Το 1986 πήρε μεταγραφή για την ομάδα του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ όπου έπαιξε έως το και το 90,   με συμπαίκτες μεγάλα ονόματα όπως, ΓΚΟΥΜΑΣ – ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ – ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΒΙΔΑΣ .  Στην παραπάνω ομάδα διετέλεσε αρχηγός για τρία χρόνια . Το 90-91 ξαναγύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε, τους Αμπελόκηπους και με την εκπληκτική νεανική εκείνη ομάδα ανέβηκε τρεις  κατηγορίες : Γ’ ΕΘΝΙΚΗ,  Β’ ΕΘΝΙΚΗ και Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.  Έκλεισε την καριέρα του το 1994.Αγωνίστηκε στην Εθνική ελπίδων και σε φιλικά εθνική ανδρών.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στο σύλλογο της ΠΑΛΛΗΝΗΣ , επιτυγχάνοντας την άνοδό της κατά δύο κατηγορίες. Το 1992 πήγε στην ομάδα της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ  με την οποία επίσης πέτυχε την άνοδο κατηγορίας.

Το 1993-94 εργάσθηκε ως προπονητής στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ  (Α2 κατηγορία) τον οποίο οδήγησε  στο  final four Κυπέλου Ελλάδας στην ΛΑΜΙΑ. Εργάστηκε  στην  ομάδα  έως  το 1996-97.Το 1997-98 ανέλαβε την ομάδα των  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  (Α2 κατηγορία) και το 1999  την ομάδα του ΕΣΠΕΡΟΥ  ( Α1 κατηγορία).

Από το 2000 εργάζεται στον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Καλυβίων σαν προπονητής των ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών και των ομάδων κορασίδων, παίδων και της ομάδας των γυναικών.

 

Πρόγραμμα προπονήσεων